GGD Zuid-Holland Zuid (Dienst Gezondheid & Jeugd)

Spreekuren zijn uitsluitend op afspraak.
Header illustratie

De Gemeenschappelijke Gezondheidsdienst Zuid-Holland Zuid (GGD ZHZ) en Leerplicht en Voortijdig Schoolverlaten (LVS) zijn onderdeel van de Dienst Gezondheid & Jeugd.

Wij vinden ons bestaansrecht in de behoefte van de samenleving in goede gezondheid te kunnen leven, te leren en te ontwikkelen.

De Dienst Gezondheid & Jeugd bewaakt, beschermt en bevordert activiteiten die gericht zijn op het verkleinen van sociaaleconomische gezondheidsverschillen en het vergroten van ontwikkelingskansen van onze inwoners. 

De Dienst Gezondheid & Jeugd verzorgt namens de 10 gemeenten in Zuid-Holland Zuid de uitvoering van diverse taken op het gebied van publieke gezondheid, maatschappelijke zorg, leerplicht en voortijdig schoolverlaten. Daarnaast is de Dienst verantwoordelijk voor de aansturing van de uitvoering van de integrale jeugdgezondheidszorg. Ook bij rampen en crises waarin de publieke gezondheid wordt bedreigd, treedt de Dienst Gezondheid & Jeugd op.

Voor meer informatie over de Dienst Gezondheid & Jeugd, kijk op onze website.

Ons werkgebied bestaat uit de volgende gemeenten: Alblasserdam, Dordrecht, Gorinchem, Hardinxveld-Giessendam, Hendrik Ido-Ambacht, Hoeksche Waard, Molenlanden , Papendrecht, Sliedrecht, Zwijndrecht

10 gemeenten zhz