FAQ / Veel gestelde vragen

Heb je een vraag over vaccinaties op maat? Misschien vind je hier het antwoord. Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan contact op met jouw GGD. Kijk bij 'Contact' en kies de GGD bij jou in de buurt voor contactinformatie.

Header illustratie

Kosten

Een vaccinatieboekje, ook wel het gele boekje, kun je kopen bij de GGD. Vraag naar de prijs als je de afspraak maakt. Dit kan namelijk per GGD verschillen.

In de prijslijst kun je per GGD zien wat de vaccinaties kosten. Houd er rekening mee dat je van sommige vaccinaties meerdere prikken nodig hebt.

Wanneer je gebruik heeft gemaakt van onze diensten ontvang je een rekening per persoon. De tarieven zijn opgebouwd uit een product en een consult.

Het product is dan de vaccinatie op maat.

In een consultbedrag is inbegrepen: een advies/beoordeling, arbeidskosten en verrichtingen van ons medisch- en administratief personeel, administratie en huisvestingskosten.

Het consultbedrag wordt per persoon berekend. 

Op dit moment worden de vaccinaties op maat  in bijzondere gevallen vergoed. Vraag hiernaar zodra je de afspraak maakt. In veel gevallen zul je het nog zelf moeten betalen.

Bij een vaccinatie dienen we iets toe in het lichaam, dat een reactie veroorzaakt. Of een vaccinatie toegediend kan worden, hangt van diverse factoren af en verschilt per vaccin. Dat geldt ook voor vaccinaties-op-maat. Hiervoor geldt dat de arts van de GGD degene is, die altijd de indicatie stelt. Dat kan dan ook betekenen dat de vaccinatie NIET wordt gegeven. Daarom vragen we je ook om te bellen voor advies en een afspraak. De arts of verpleegkundige legt dan uit waarom er wel of juist geen reden is om de vaccinatie toe te dienen.