GGD Rotterdam-Rijnmond

Spreekuren zijn uitsluitend op afspraak.
Header illustratie

De GGD Rotterdam-Rijnmond zet zich in voor een goede en voor iedereen toegankelijke gezondheidszorg. Daarnaast zet de GGD zich in om ziekten en andere problemen te voorkómen. We bemoeien ons intensief met volwassenen die de grip op het eigen leven verliezen, we bieden infectieziektebestrijding, medische milieukunde, technische hygiënezorg en houden toezicht op de kinderopvang.

Zo onderzoeken wij bijvoorbeeld, als zich binnen een instelling of een groep personen meer infectieziekten dan gebruikelijk voordoen, of er een verband is tussen de ziektegevallen, en welke maatregelen nodig zijn om verspreiding te voorkomen. Denk hierbij aan infectieziekten zoals het norovirus, tuberculose of hepatitis A.
Om besmetting met infectieziekten te voorkomen bevorderen we een veilige en hygiënische omgeving. Dit doen we door over hygiënemaatregelen te adviseren, en hygiëne-inspecties uit te voeren. Denk aan inspecties van tattooshops, of van schepen die de Rotterdamse haven aandoen. Deze scheepsinspecties volgen de kwaliteitscriteria van de Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO), die in de Nederlandse wetgeving zijn opgenomen in de Wet Publieke Gezondheid.
Daarnaast zorgen we ervoor dat burgers zo min mogelijk last van milieuverontreiniging hebben, en werken we aan een aantrekkelijke leefomgeving die uitnodigt tot gezond gedrag en waarin bewoners zich kunnen ontspannen en ontplooien.

Werkgebied

Qua werkgebied is de GGD Rotterdam-Rijnmond de grootste GGD van Nederland. De GGD richt zich op alle Rotterdammers en de inwoners van veertien omliggende gemeenten. Het werkgebied bestaat uit de volgende gemeenten: Albrandswaard, Barendrecht, Brielle, Capelle aan den IJssel, Goeree-Overflakkee, Hellevoetsluis, Krimpen aan den IJssel, Lansingerland, Maassluis, Nissewaard, Ridderkerk, Rotterdam, Schiedam, Vlaardingen en Westvoorne.

Meer informatie is te vinden op onze website.

GGD Rotterdam-Rijnmond